Bu yazı son zamanlarda gelişen olaylardan dolayı yazılmış bir yazı değil.Adıyamansporun son dört sezonuna bakılarak ve Adıyaman ilinin son yıllardaki gelişimine (aslında yerinde saymasına) bakılarak kaleme alınmış bir yazı.Üç sene önce Urfaspor maçında 90+5 te gelen gol,Geçen sene Sarıyerin deplasmanda Hacettepeden puan alması ve bu seneki rezil durum.Aslında felaket geliyorum diyor.4 senede yaklaşık 11 teknik direktör değiştiren (sezon başına 2,5 teknik direktör)10 larca futbolcu değiştiren altyapısından futbolcu çıkaramayan Çünkü altyapısı olmayan ve bulunduğu şehir gelişmeyen gariban bir şehrin takımı Adıyamansporumuz er yada geç düşecekti ve bana göre bu bu sene olacak.Bu sene bir mucize olur ligde kalırsa geçen sezondaki gibi herkes oh çok şükür diyecek çark nasıl dönüyorsa kimse karışmayacak ve önlem alınmayacak takım diğer sezon düşecek.
Şehir düştü sıra takımda
Şehrin tüm unsurları ; taraftar,medya,seçilmişler atanmışlar zengin diye tabir edilen fakirler bu ligden çoktan düştü zaten.sıra takımda merak etmeyin trenin ön tarafı nereye giderse arka tarafıda oraya gider.
Düşmek Son Değil Başlangıç
Bu takım ligden bu sene düşecek bunu şimdiden söylüyorum İnşaallah yanılırım ama üzülerek söylüyorumki bu takımı kimse kurtaramaz artık.
Adıyamanspor sadece küme düşecek yok olmayacak ve belki bu düşüş uyuyan bir şehri uyandırmak için bir etken olacak.İnsanlar birilerine hesap soracak ve bu takımın tekrar yeni bir anlayışla yeni bir yapıyla yeni insanlarla nasıl ayağa kalkacağı masaya yatırılacak ve belki birileri taşın altına elini sokacak.Bu takıma gelir getirecek yatırımlar yapılmalı ve bu yatırımlar şu anki yönetim varken bu mantalite varken bu güvensizlik ortamı varken asla yapılmaz.Bana sorarsanız bu sene düşmek kalmaktan hayırlı olacaktır.Evet belki çok şey kaybedeceğiz ama kaybederken bi şeyleri de kazanabilmeliyiz.Bazı dinamikler harekete geçirilmeli ve şehrin üzerindeki bu uyuşukluk atılmalı.
Bu yazıyı yazarken inanın çok zorlandım gözlerim doldu neden diye isyan ediyorum neden benim memleketim ve memleketimin takımı bu durumda bu memlekette çok güzel insanlar var bu memleketi ve Adıyamansporu ölümüne seven çok değerli taraftarlarımız var kimsenin bu güzel insanları üzmeye hakkı yok.
Herkes Stada koşsun
Ligin bitmesine uzun bir zaman var ve içeride oynayacağımız 6 maç var.Taraftarımızın bu maçlarda stadı doldurup bu takımın asıl sahibinin taraftar olduğunu herkesin geçici sadece taraftarın kalıcı olduğunu dosta düşmana göstermesi gerekir. ve bu takımın sezon sonunda ligde kalsada ligden düşsede bu şehirden hesap soracaklarını artık Adıyamanın ayağa kalkması gerektiğini yüksek sesle bağırmamız gerekiyor.
Şehri Ayağa Biz Kaldıracağız
Futbol sadece yeşil sahada 22 kişinin bir topun ardından koştuğu bir spor dalı değildir.Futbol bir şehrin ayağa kalkmasını sağlayacak arenadır.UYUYAN ŞEHİR ADIYAMANI ADIYAMANSPOR,ADIYAMANSPORUDA ADIYAMAN AYAĞA KALDIRACAK.Bunuda TARAFTAR "artık yeter Adıyaman! UYUMA ayağa kalk "sloganıyla gerçekleştirecek gerçekleştirmelidir.Kimse başkalarından gelip bu şehri bu takımı ayağa kaldırmasını beklemesin.
Bu yazı toplam 852 defa okundu.