22 Mayıs 2012 Salı Saat 14:28
ÇOK OKUNANLAR
Asu Tv
Adiyamanspor.Net
Mercan Tv
Adiyamanspor.Net
Hava Durumu
Pagerank
Reklam
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
M.Nuri SEVER
m.nurisever@hotmail.com
ADIYAMANSPOR VE ADIYAMAN BELEDİYESPOR HAKKINDA
07 Şubat 2012 Salı Saat 00:06

ADIYAMANSPOR VE ADIYAMAN BELEDİYESPOR HAKKINDA

ADIYAMANSPOR

Derdimiz Adıyamanspor!

Pazar günü maç başlamıştı. Dakikalar ilerliyor Altınorduspor Adıyamanspor maçından gol haberi gelmiyordu. Maç başladığı gibi bitti.Beraberliğe sevinsek mi, üzülsek mi bilemiyorum.

Rakiplerimizden Çankırıspor Mardinspor’un çekilmesinden dolayı bu hafta oynamadan üç puan alarak puanını 20 ye çıkardı. Ünyespor Beypazarı Şekerspor’u 2-1 yenerek puanını 19 çıkardı. Bu mağlubiyetle Beypazarı Şekerspor da 19 puanda kaldı.Biz ise13 puanda. Sarıyerspor’un deplasmanda Eyüpspor’u yenmesi bana göre haftanın bizim adımıza sevindirici tek sonucu oldu.

Tabloya değişik açılardan bakıp değişik yorumlar getirmek mümkün. Fakat gerçek olan düşmemek adına yarıştığımız rakiplerden Çankırıspor.Eyüpspor,Beypazarı Şekerspor ve Ünyespor’dan en iyi ihtimalle 6 puan dezavantajlı durumunda olduğumuzdur.Ve bu rakiplerden en az ikisini geçmemiz gerektiğidir. Mardinspor’un ligden çekilmesiyle kalan maç sayısı 13.Kalan bu 13 maçta rakiplerimizin en az ikisinden yine en az 6-7 daha fazla puan üretmek zorundayız! Şu anın tablosu bu.

Peki, bu mümkün mü? Bence mümkün.           

Geçen haftaki yazımızın bir yerinde “…Bu camia şunu da fark etmeli: taraftar, futbolcu, teknik heyet ve basını ile ekstra katkılar sunamaz isek; Geçmiş olsun!” şeklinde bir tespitte bulunmuştuk. Aynı iddiamız devam ediyor.

İlk yarıdaki takımımızın potansiyeli, yani fiziksel, teknik ve taktiksel donanımları noktasındaki futbol değerleri ikinci liglerimizdeki takımların ortalamasının altında olduğu gibi mevcut potansiyeli performansa çevirme noktasında da zafiyetler yaşadık, hatalar yaptık. ‘Ne oluyoruz’ derken kendimizi ligin dibinde bulduk.

Ve sabırsızlıkla beklediğimiz transfer dönemi geldi. Takımın nerdeyse yarısı deyişti. Peki, beklenen takım oluşturulabildi mi? Bana göre oluşturulamadı.

Şöyle özetlemeye çalışayım: Oluşturulan bu takımın ilk yarıdaki takımdan daha iyi olacağını söyleyebilirim. Şayet bu takımla sezona başlamış olsaydık bugün bu durumlarda olmazdık. Potansiyel olarak ikinci lig ortalamasını yakaladığımızı düşünüyorum. Fakat o kadar. Kalan maçlarımızda düşmemek için ihtiyaç duyulacak maç başı puan ortalamasını bu takım yakalar. Ama bu bize yetmiyor! Çünkü oynadığımız maçlardan kalan en az 6-7 puan kaybımız var. Bu kaybı telafi edebilmemiz için takımın performansa dönüştürebileceği potansiyel miktarı ortalamasının üzerine çıkarabilmemiz lazım. Bunun için ise kendilerinin de diğer dinamiklerinde ekstra gayretlerine, katkılarına ihtiyaç olacak diye düşünüyorum.

Bu katkı için ilde gerekli atmosferi yaratabilirsek, bunun yolunu bulabilirsek üstesinden gelemeyeceğimiz bir durumda değiliz.

Her şey için geç değil!

ADIYAMAN BELEDİYESPOR

Bu hafta Adıyaman Belediyespor Malatyaspor deplasmanında idi.

Malatya’dan lehimize beklediğimiz gol haberi gecikmedi. O cephede kısmen rahatlamıştık. İkinci gol haberi de gelince orda işi bitirmiş olduk. O maçın skoru 0-3 lehimize bitmişti.

BAL (Bölgesel Amatör Lig) de işler yolunda gidiyor.

Ayrıca Adıyaman Belediyespor’un en yakın rakibi 44 Malatyaspor’un sahasında Ş.Urfa temsilcisi Siverekspor’a 2-3 mağlup olması, bizim için müthiş bir sonuçtu. Bizi bir adım daha avantajlı kılmıştı.

Evet, Adıyaman Belediyespor gurubunda ikinci olup play-off oynama yolunda bir adım rakiplerinin önüne geçti.

Belediyespor’un teknik heyetini, futbolcularını ve şu ana kadar emeği geçen katkı sunan herkesi kutluyoruz.

Orda da yarış devam ediyor.

O yarış ta zorlu geçecek gibi gözüküyor!

Her ne kadar söylemde tedbir elden bırakılmayacak gibi olsa da: temsilcimizi bekleyen en büyük tehlike rakiplerinin muhtemel direncini, verecekleri mücadeleyi hafife almaları olacaktır.

O yarışta “rakiplerini ciddiye alan, saygı da kusur etmeyen hedefi yakalar diye düşünüyorum!”

Bu yazı toplam 367 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Puan Durumu
Adıyamanspor.Net